Lihaa

Lihaa

lauantai 9. toukokuuta 2015

kesää kohti

Menumme vaihtui ja se on jälleen kerran hyvä. Kesä alkaa lähestyä, niin myös menumme raaka-aineet muuttuivat kesäisimmiksi. Pääsiäisen aikaan oli hiljaista, mutta nyt mennään jo täysillä. Asiakasmäärä iltaisin on keskimäärin tällä viikolla ollut 60. Tämän 60 lisäksi tietenkin joka ilta on ala cartekin ollut auki. Ala carte-annoksia menee iltaisin noin 10-20 annosta. Itse olen vastannut tämän viikon alkupaloista ja jälkiruoista. Sous-chef kysyi haluaisinko ensiviikolla vastata lämpimästä ruoasta. Iso pala purtavaksi, mutta pakko se oli ottaa haaste vastaan, kun sitä kerran tarjottiin. Sitten tämän päivän menuun.
Alkuruoka: Gazpacho, kuivattu hedelmäleipäsiivu ja semikuivattu tomaatti. Tämän gazpachon ohjeen otin talteen, koska se on yksi parhaimpia mitä olen ikinä maistanut. Yksinkertainen alkuruoka ja todella hyvä.
 
Pääruoka: Kanaa saltimbocca, paahdettuja juureksia, risotto milanese ja punaviinikastike. Ehdottomasti yksi parhaimpia pääruoka-annoksia tämän harjoittelun aikana. Kastike oli ainoa mitä olisin ehkä muuttanut tässä annoksessa. Kastike hallitsi liikaa minun mielestä annosta, koska oli todella voimakkaan makuinen. Toki hyvän makuinen se oli.
 
Jälkiruoka: Limemoussekakku, Lime-valkosuklaajauhe, korianterisorbetti, sekamarjakastike ja omenasipsi. En oikein ymmärtänyt tuota sekamarjakastiketta, mutta kaikki muut komponentit toimivat yhdessä todella hyvin. 
 
 
Tänään opittua: Koska kastike annoksessa on todella tärkeässä osassa, niin on se valittava oikein. Tänään myös tuli opittua kantapään kautta, että aina pitää olla joku varasuunnitelma annoksiin, jos se ei kelpaakaan asiakkaalle. Tänään yksi asiakas oli unohtanut ilmoittaa allergiansa. Onneksi oli vielä kylmiössä viime menun aineksia jota pystyin käyttämään.
 

1 kommentti:

  1. Hyvä, että tartuit härkää sarvista ja otit haasteen vastaan. Ns. epämukavuusalueella oppimista tapahtuu huomavasti enemmän kuin pysymällä tutuissa ja jo opituissa asioissa. Haasteiden edessä joudut aina kaivamaan uuden vaihteen, joka lopulta vue eteenpäin. Kun lakkaa pelkäämästä epäonnistumista ja virheitä, on mahdollista saavuttaa jotain suurempaa, jota ilman heittäytymistä ei tapahtuisi.
    No, nyt meni jo syvälliseksi, mutta summa summarum - loistavaa, että ennakkoluulottomasti otat uusia tilaisuuksia vastaan.
    Hyvää, kriittistä ja perusteltua arviointia annoksista. Marjasoosista tulee tosiaan ilman makujakin sellainen mielikuva, että se on lisätty siihen, koska "sitä nyt tuossa oli"...

    VastaaPoista