Alkuruoka: Savustettua ankanrintaa, pieni salaatti, parmesaanijuustolastu ja vadelmavinegrette.
Tämä annos ei selittelyitä kaipaa, yksinkertaista ja mielettömän hyvää.
Pääruokana hääväelle meni karitsan filettä, perunakakku, sokeripapua ja punaviinipohjainen rosmariinikastike. Tuo perunakakku oli vähän mitäänsanomattoman makuinen, mutta muuten hyvä annos.
Jälkiruoka: Pannacotta, vadelmakastike, vadelmamarenkia ja suklaasorbetti. Sokeria sokerilla ja hieman rasvaa. Maut hyviä, mutta todella liian tuhti jälkiruoka minun makuuni. Suklaasorbetin ohjeen kirjoitin ylös koska, se oli todella hyvä. Mitäs tästä esillelaitosta tykkää Jukka Mäkinen? Lautasen päällä kaksikin eri tarjoiluastiaa.
Tänään opittua: Tänään yksi todella tärkeä asia oli annosruokien teossa, ajoitus! Meillä oli hääparin toimittama hääohjelma, mistä näki ajat milloin on mitäkin. Jokainen kuitenkin tietää, että puheiden ja hääohjelmien kestosta ei voi olla ihan varma. Ja tänään tuntui hääohjelma venyvän todella reilusti. Jotta kypsyydet ja lämpötilat olisi oikeat tarjoillessa, oli vedettävä yhtä köyttä tarjoilijoiden kanssa ja käyttää omaa pelisilmää. Onnistuttiinkin todella hyvin, mitä nyt karitsa meinasi mennä yli ja sorbetti sulaa. Onneksi vain todella vähän. Nyt joku voisi kysyä, että minkä takia laitettiin sorbetti lusikkaan ennen kuin se menee suoraan tarjolle? seremoniamestari kävi tilaamassa jälkiruoan ja alettiin laittaan sorbettia lusikkaan. Vähän päästä tarjoilija tulee hirveätä juoksua keittiöön ja sanoo, että lopettakaa. Ihmeteltiin, että mitä nyt? Joku oli keksinyt pitää yllätysohjelman hääparille ja täten tarjoilu viivästyi reilun 5 min. Onneksi ei kuitenkaan enempää.
Näissä annoksissa, jotka tosin ovat tyylikkäitä, on enemmän sellaista old school-henkeä verrattuna aiempiin annoskuviisi. Ehkä ison, kerrallaan tarjottavan serviisin kanssa pitää tehdä kompromisseja. Jälkkärin esillepano ei ole kyllä mielestäni mikään napakymppi. Johan sitäon hankala syödäkin, kun pitää kaivella tuotteita monesta astiasta. Mutta tässäkin huomaan sinulla olevan kriittistä kykyä tarkastella asioita ja muodostaa omaa mielipidettä, jos oikein ymmärsin.
VastaaPoistaHieno huomio tuo salin ja keittiön yhteistyön merkityksen esille tuominnen. Se on niin todella tärkeää, erityisesti juuri kuvailemassasi tilaisuudessa. Ja luonnollisesti vastaavissa ryhmämenuissa, jotka nousevat samanaikaisesti.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKommentoinnit ovat aikalailla mäkis-painotteisia. Mutta lauantai-aamun ratoksi lisään tähän pari sanaa.
VastaaPoistaEnsiksi kiitos Juha-Matti mukavalla tavalla kirjoitetuista jutuista sekä kuvista. Näitä on hauska seurata.
Hääateriasta alkuruoka miellyttää silmää.
Jälkiruuan astioiden valinnasta voisin käyttää monenlaisia adjektiiveja.
Minusta siinä on jo koomisiakin piirteitä.
Onneksi monet asiakkaat eivät ole yhtä kriittisiä kuin tälläset tyypit, jotka eivät osaa olla analysoimatta.....