Lihaa

Lihaa

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Vapaapäinäkin töissä vapaaehtoisesti

Tänään oli ihan mieletön päivä ja ilta. Minulla oli vapaapäivä tänään, mutta sous-chef kysyä eilen, että haluanko mennä tekemään hänen kanssaan yhden spesiaalijutun tänään illalla. Mietin hetken, että mikähän homma mahtaa olla kyseessä. Mutta sitten hän kertoi, että kyseessä oli noin 60 hengelle barbeque-ilta vähän matkan päässä voksenåsenilta. Miettimättä sekunttiakaan sanoin, että ilman muuta olen mukana. Paikka oli holmenkollenin huipulla, lähellä tryvanin laskettelukeskusta. Tavarat kuljetettiin autolla keskukselle, josta siirryimme tiipii-teltalle moottorikelkalla ja kärryllä. Teltta oli todella upea, lämmitetty 70 hengen teltta baaritiskeineen ja porontaljoineen. Ja olihan meillä tietysti firman oma sommelieri mukana viineineen ja oluineen. No, Mariuksen ja minun tehtäväksi jäi tehdä ulos buffetti ja tarjoilla sieltä pääruoka ja jälkiruoka. Alkuruokaa ei tarvittu, koska asiakkaat oli tulleet juuri afterskistä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan :) Luulin ensin, että grillaamme vain makkaraa ja jotain valmiiksi marinoituja possun pihvejä, niin kuin suomessa on tapana, vaan ei! Pääruokana oli naudan entrecotepihvejä, paikallista makkaraa, broilerin rintaa, bbq-kastiketta, perunasalaattia, vihersalaattia ja itseleivottua leipää.  Jälkiruoaksi tarjoiltiin creme caramel, hedelmämoussea, suklaamoussea, kinuskikastiketta, vaniljakastiketta ja tuorehedelmäsalaattia. Tietysti kahvia ja teetä myös. Se mikä tästä päivästä teki oppimisen kannalta hyvän oli se, että oppi ajoittamaan työtänsä ja keksimään miten pidät ruoan lämpimänä pakkasella, unohtamatta tietenkään hygieniaa ja lain määräämiä tarjoilulämpötiloja. Kaikki seikat kun laskee yhteen, ei se helppoa ollut, mutta kunnialla vedettiin homma maaliin. Ai niin ja kaikki tämä kahden myrskylyhdyn valossa. Asiakkaat kiittivät hyvästä ruoasta ja palvelusta, joten taas yksi rasti seinään! Otin myös pari kuvaa, mutta ne eivät ole kovin hyviä, koska en viittinyt kuvata asiakkaiden ollessa paikalla.


Tässä teltta vielä ennen asiakkaita, eli kaikki ei vielä järjestyksessä.

 Siinä meidän buffet-pöytä, paljoa ei tilaa ollut, mutta riittävästi.
 
 
Siinä firman sous-chef aloittelee grillaamista. Vieressä seisoo sommelier Kurre. Työnjako meni niin, että molemmat Mariuksen kanssa juostiin kilpaa grilli-pöytä väliä. Välillä käänneltiin pihvejä ja välillä täyty täyttää salaattikippoja. Sen se tekee kun 60 nälkäistä ryntää samaan aikaan syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti